torstai 19. syyskuuta 2013

Lillit lähtivät lapaskilpailuun


Yhteishyvän ja Novitan lapaskilpailun määräaika umpeutui. Parhaillaan raati valitsee kymmentä yleisön äänestykseen tulevaa mallia. Lähetin seuraavan tarinan ja lapaset kamppailuun. Mukava kilpailu, koska kaikki osallistuvat lapaset toimitetaan SPR:n logistiikkakeskuksen kautta Keski-Aasiaan.

LILLIT
Mummu syntyi sata vuotta sitten. Kokoonnuimme siksi suvun voimin muistelemaan mummua ja muitakin pois nukkuneita. Sukujuhlassa oli esillä mummun tekemiä käsitöitä. Naamalapaset olivat niin ihana, että päätin yrittää kloonata ne. Alkuperäiset mummu oli neulonut yhdelle lapsenlapsistaan joskus 80-luvulla. 

Ensimmäisissä klooneissa yritin käyttää samanlaisia värejä eli kuutta eriväristä lankaa. Päättelemistä oli paljon ja erityisesti pienen lapasen peukalossa langanpätkien määrä tuntui liian suurelta. Onneksi Novitalla oli ratkaisu laiskalle päättelijälle: valmiit raitalangat. Seuraaviin versioihin valitsin Nalle luontopolun ja luonnonvalkoisen.  


Kävi ilmi, että en ollutkaan ensimmäinen naamalapasten kloonaja. Tätini oli ehtinyt kopiointiin jo heti tuoreeltaan, silloin 80-luvulla. Annoin lapasille nimeksi LILLIT, tädin lempinimen mukaan.

Lapset tykkäävät Lilleistä. Yhdelle ne juttelevat, toiselle ne ovat retkikaveri, kolmannelle käsinukke. Onkin tärkeää tehdä lapaseen pyöreä kärki, jotta käyttäjä voi halutessaan kääntää kasvot kämmenen puolelle.
Kloonaaminen epäonnistui, onneksi. Jokaiset Lillit ovat erilaiset ja niin pitääkin olla. Toiset ovat kaljuja, toisilla on pitkät letit. Edes saman parin Lillien ei tarvitse olla samanlaisia. Raitalangan voi rohkeasti aloittaa juuri siitä kohdasta josta se nyt sattuu alkamaan.


Näistä lapasista tuli ketjulapaset. Lillit ottavat kädestä kiinni uusia sukuun syntyviä. Nyt Lilleillä on mahdollisuus maailmanvalloitukseen, matkustaa Keski-Aasiaan ja jatkaa Lillien iloista ketjua.

Neulomisen riemua kaikille!
t. Hilu ja Lillit


3 kommenttia:

  1. Hauskat Lillit! Noita mun pitää kans kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Puikoille vaan Mari! Kuvat Rilli-Lilleistä tulossa pian. Kehittelyssä myös (tietenkin) partio-Lillit.

    VastaaPoista
  3. Mulla on ihan tavalliset lapaset kesken mutta heti kun ne on valmiit, teen Lillit. Jään odottelemaan partio-Lillejä - mä voisin vaikka myyjäisistä ostaa sellaiset..;)

    VastaaPoista