lauantai 27. lokakuuta 2012

Häirikkömummot häädetään pois neulomasta

Neulominen on silkkaa anarkiaa. Sen todistavat Malmin kutojamummot.

Asiaa sen kummemmin tuntematta, kommentoin silti. Kyse on nyt olevinaan siitä, että kutojamummot tukkivat kulkuväylän käsitöillään ja harjoittavat ehkä luvatonta myyntitoimintaa. Varmasti jonkun näkökulmasta asia on juuri näin.

Mutta olisikohan kaikkien osapuolten etu kuitenki se, että ihmisten oma-aloitteisuutta ja yhteisöllisyyttä ennemminkin tuettaisiin. Voisikohan mummojen neulonta-aktivismia kehittää jopa eteenpäin ja saada mukaan kaikenikäisiä puikkojen heiluttajia. Kunpa joku tarttuisi heikkoon signaaliin ja jalostaisi tästä julkisten tilojen ompeluseuran.

Kutojamummojen puolesta kerätään myös adressia"Kutojamummot ankeassa asemaputkessa tuovat iloa monen ohikulkijan työmatkaan, he ovat koululaisen koulutien silmäparina ja yksinäisen ihmisen juttukaverina. Älkäämme hätistäkö yhteisömme kutojamummoja pois vedoten kaupankäyntiin, eivät langatkaan ilmaisia ole. Eivät nämä seniorit tässä rikastumassa ole, vaan hankkimassa sisältöä eläkepäiviin, suodaan se heille - ilman kauppapaikan rahastusajatusta. Kaikki asiat eivät ole rahassa mitattavissa, kuten mummojen aktiivinen läsnäolo osana kaupunkikuvaa."

1 kommentti:

  1. Mummojen julkinen neulominen saa jatkua:
    http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/kutojamummot_saavat_jatkaa_kaupusteluaan/

    VastaaPoista