torstai 18. syyskuuta 2014

Voihan villasukka - todella sosiaalinen media

Liityin eräänä torstaina Facebookin Voihan villasukka -ryhmään. Ja voihan sosiaalinen media sentään kuinka paljon siellä tapahtuu! Ryhmässä on melkein 19000 jäsentä. Kuvia julkaistaan yhtenään; valmiita sukkia, keskeneräisiä, lankakeriä, pulmia, vinkkejä jne. Jokainen kuva tai kirjoitus kerää kymmenittäin kommentteja hetkessä. Minulle ryhmä oli liian vilkas ja päädyin jo heti perjantaina klikkaamaan ryhmän "arkistoon". Tämä tarkoittaa sitä, että olen edelleen ryhmän jäsen, mutta päivitykset eivät näy uutissivullani. Halutessani voin kuitenkin mennä katsomaan mitä ryhmässä tapahtuu.
 
Ryhmässä on pitkä lista ohjeita. Niistä bongasin monen ryhmäläisen suositteleman Twist or not -sukan. Ohje löytyy Ravelrystä ja sen voi ladata maksutta. Malli on helppo ja ihan hauska. Voihan villasukka -ryhmäläisten kommenteista päättelin, että porukassa on paljon aloittelijoita. Moni tuskasteli langankiertojen kanssa, joita tvistaavassa sukassa tehdään. Ryhmään kuuluvat neulontakonkarit neuvoivat auliisti. Sinänsä hienoa että noviiseille ja mestareille on yhteinen areena, jossa osaaminen kasvaa yhteisöllisesti. Voihan villasukka -ryhmä on uuden ajan naapurin Mirja. Tosin nopeatempoisempi, koska kysymyksen voi kirjoittaa eetteriin heti. Livenaapuriin mennään ehkä vasta kun omia konsteja on kokeiltu lukuisia kertoja.

Viikon päästä kävin kurkkaamassa Voihan villasukassa mitä siellä tapahtuu. No siellähän oli ilmiriita päällä. Joku toivotti tervetulleeksi riidattomaan Villasukat vilisee -ryhmään ja liityin siihen. Ehkä se ryhmä sopii minulle paremmin.


Twist or not. Luonnonvalkoista Seitsemää veljestä


 

2 kommenttia:

  1. No nämähän näyttävät kivoilta sukilta. Parit vanttuut pitäis vielä tehdä jos sit siirtyis sukkiin.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla. Kivaa vaihtelua varteen ja mieli pysyy virkeänä uutta opetellessa.

    VastaaPoista