sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Hexipuff - uusi neulontavillitys


Olen viime viikkojen aikana liittynyt useampaankin neulontaryhmään Facebookissa. Jämälankaideoita-ryhmässä jaetaan nimensä mukaisesti vinkkejä pikkukerien käyttöön. Parasta virtuaalisessa ompeluseurassa on se, että saa kuulla sellaisesta mitä ei ole osannut etsiäkään. Sellainen yllätys oli HEXIPUFF.
 
Hexipuff? Mitä se voisi olla suomeksi? Hexi, hexagon on kuusikulmio, kenno. Puff on puhallus, savu, kannabis, se lohikäärme. Ilmakenno? Kennopuhvi? Kuusiohenki? Suomenkielinen nimi olisi keksittävä kiivaasti ettei tule vahingossa varastaneeksi jonkun nimisuojattua brändiä.
 
Hexipuffin googlaaminen toi tuloksia lähinnä muualta kuin Suomesta. Vain parissa blogissa oli asiaa hexibuffeista. En tiedä miksi niitä tehtiin, mutta koukkuun olivat kaikki tekijät jääneet.  Eli jotain hauskaa tämän pitää olla. Siis kokeilemaan.
 
Hexibuff voi olla yksivärinen, raidallinen tai kirjoneuletta. Valitsin testaukseen viikset. Mallikuvan löysin Pinterestistä http://www.pinterest.com/pin/1125968627910632/


Mikä juttu tämä nyt oikein sitten on? Päädyin tulokseen, että kyseessä on kaksipuolinen tilkku. Hexibuffeja voi käyttää erilaisiin tilkkutöihin pulleana eli täytettynä tai litteänä eli ilman täytteitä. Niistä saa koottua hauskan istuinalustan tai vaikka maton. Yksittäinen hexipuff on maskotti, lelu tai avaimenperä. Täältä löydät videon, jossa täti näyttää miten palasia yhdistellään. Ja täältä pulleamman yhdistelyvideon. Ja niin edelleen - videoita näyttää riittävän... Tässä perusteellinen selostus tilkun tekemisestä.Tämän ensipuffini tein suljettuna neuleena kolmosen puikoilla jämälaarin jostain langoista. Lopputulos on suunnilleen tulitikkuaskin kokoinen. Että jos peittoa aikoo niin tovin saa puikkoja heiluttaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti