perjantai 23. elokuuta 2013

Rannekoru tölkkiklipsuista

Lounais-Suomen alueen 4H-toimihenkilöt kokoontuivat Rantolan Puotiin syksyn startin merkeissä. Puodin palveluvalikoimaan kuuluu kauppa- ja ravitsemuspalvelujen lisäksi myös askartelukurssit. Meille 4H-laisille puodin emäntä Anne opetti, miten tölkkiklipsuista tehdään rannekoru. Huippua!

 
Ensin tarvitaan klipsuja. Tänään opin, että klipsuja on vaikka minkälaisia erilaisia. Ensin kaikki näyttivät samalta. Pikkuhiljaa eroja alkoi huomaamaan. Yhteen rannekoruun tarvitaan 26 kpl samanlaisia klipsua.
 
 
Lankana käytetään kaunista kuminauhaa. Itselläni kävi tuuri ja sain koruuni hienoa punaista samettista nauhaa. Punominen oli alkuvaikeuksien jälkeen aika helppoa ja into korujen väsäämiseen alkoi heti. Ja ei kun klipsuja keräilemään...


Tällaiset sain aikaan. Tarkkasilmäinen huomaa, että koruissa on käytetty erilaisia klipsuja. Punaisen korun laitoin heti ranteeseen ja taidan pitää sitä jatkossakin. Koru on kevyt ja mukava.
 

Rantolan Puoti muuten sijaitsee Sauvossa Karunan kylässä. Kannattaa ehdottomasti vierailla siellä kesällä. Puodin lisäksi vanhassa meijerissä voi ihastella (ja ostella) Sauvon käsien ihanuuksia. Ja tämä vinkki ei siis tule liian myöhään, vaan ajoissa ensi kesää varten :)

2 kommenttia:

  1. Ihan älyttömän makeen näköisiä!! Oiskohan noille ohje jossain?

    VastaaPoista
  2. En onnistunut googlaamaan ohjetta. Pöh! Pitää keksiä oma.

    VastaaPoista