sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Sininen merinovillahuivi

Tein täydennyksenä joululahjaksi annetuille pipolle ja lapasille värimaailmaan sopivan huivin. Koska paras huivimalli on jo ajat sitten löytynyt, tein taas 40 asteen kolmiohuivin. Nyt kuitenkin ensi kertaa juuri tästä ihanasta langasta. Italialainen Essentials merino dk -lanka on pehmeää ja laadukasta. Olen aiemmin tehnyt siitä useammankin pipon, siis myös sen huivin kaveriksi kuuluvan joululahjapipon.

Puikkosuositus langalle on 4-4,5. Huivin tein hieman isommilla puikoilla. Saattoivat olla jopa kutoset, en millään enää muista tarkkaan. Tuloksena oli joustava ja hyvin kaulan ympärille rullailtava huivi. Lankaa meni neljä 50 gramman kerää.

Taisin kyllä luvata postauksen vihaisista sukista. No olkoon se sitten seuraava.

Huivi täydensi tämän setin. Lapaset ovat päältä 100% villaa, sisältä löytyy Regian ohutta keltaista sukkalankaa. Reunassa samaa lankaa  kuin huivissa. Pipo on tehty kaksinkertaisella langalla, joka siis samaa kuin huivissakin.
 Lapasissa sovelsin Novitan ohjetta. Outo efekti on salaman ansiota.2 kommenttia:

  1. Olen neulomassa huivia ohjeellasi 40 asteen kolmiohuivi. Nyt olen siinävaiheessa jolloin alkaa kaventua. Onko siinä tosiaan näin neulo yksi,lk kaksiyhteen ja tähdestä tähteen siis yksi silmä neulotaan väliin joka kaksiyhteen välissä. Levennysosassa ei tullu noin.

    VastaaPoista
  2. Olikohan tähti eksynyt väärään paikkaan. Ensin yksi silmukka. Sitten toistetaan langankiertoa ja kahta yhteen.

    VastaaPoista