torstai 8. toukokuuta 2014

Kurkistus Turun kaupunginteatterin kädentaitoihin

Turun kaupunginteatteri sulkee ovensa remontin vuoksi kahdeksi vuodeksi. Teatterin kulissit avattiin yleisökierroksille vielä viimeistä kertaa. Remontin jälkeen teatteria ei enää tällaisena näe. Evakkoon teatteri menee Logomoon ja esityksiä on lisäksi Linnateatterissa. Kierroksella kuulin, että puvustamo on jo muuttanut Pernoon.

Teatterin lavasteita, pukuja ja kaikenlaista muuta valmistavat taitavat käsityöläiset, joilta vaaditaan mielikuvitusta ja Pelle Pelottoman taitoja. Opas kertoi ohjaajan vaatimuksesta, jossa kaapin pitää hajota neljännellä iskulla. Ei ensimmäisellä, ei viidennellä. Toinen haaste oli valmistaa tuoli, joka on kestävä mutta hajoaa helposti. Molemmista haasteista teatterin verstas selvisi. Aidon näköinen kopio kuolleesta norsusta ei myöskään kuulostanut erityisen helpolta toteuttaa, mutta sellainenkin on tarpeistohenkilökunnan tekemänä syntynyt.

Tässä pieni kädentaitokimara teatterin kulisseista. Kuvaamiseen ei tavallisesti anneta lupaa, mutta nyt purkaminen oli jo niin pitkällä, että poikkeuslupa annettiin.

Näkymä lavalta katsomoon.

Puutyöverstaan lattia oli puuta.

Puutyöverstaan tiiliseinä.

Kopio näyttelijästä puutyöverstaassa.

Tätä kädentaitoa ei saa harjoittaa harjoitussalissa.

Tarpeistoverstaan kaapin hieno somistus.

Näyttelijöiden päistä tehdyt kipsivalokset ovat apuna somisteita tehtäessä.

Puvusto oli osittain jo muuttanut. Satuasut olivat vielä paikoillaan.

Siipiyksikkö.

Nuket katonrajaan hirtettyinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti