sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Abba The Museum ja Agnethan kuuluisa pipo

Läpikulkumatkalla Tukholmassa muistin uuden Abba-museon ja tein sinne perheen kera hätävisiitin.
  • Vinkki nro 1. Suunnittelemalla säästät, sillä netistä ennakkoon ostettu lippu on edullisempi.
 
Museossa pääsee mm. laulamaan hologrammi-Abban kanssa lavalle. Esitys sujuu ehkä paremmin, jos biisi on edes hiukan hallussa. Samaan aikaan kun piti seurata laulun sanoja ja tanssiliikkeitä. Toki hauskaa oli, vaikka homma ei nyt ihan sujunutkaan.
  • Vinkki nro 2. Tutustu museon tarjontaan etukäteen ja opettele Dancing Queen ja Mamma Mia valmiiksi. Tähän auttaa museon Sing along -sivu.
Museossa on monia aktiviteetteja, jotka alkavat pääsylipun skannauksella. Jälkikäteen museoreissuun voi palata omalta koneelta pääsylipun koodin avulla. Jos olisin tajunnut asian jo museossa kunnolla, olisin tallentanut tekemiseni paremmin. Nyt ei ihan kaikkea tullut mukaan kotiin ihailtavaksi.
  • Vinkki nro 3. Lukeminen kannattaa aina. Jopa pääsylippujen ja museoinfojen.

Tässä vaiheessa neuleblogin lukija jo varmasti kärsimättömästi odottaa pientä kosketuspintaa käsitöihin. No vuoden 1974 Euroviisuista se löytyy. Agnethan kuuluisa sininen virkattu pipo.Hauskan Abba-kierroksen jälkeen on aika tyhjentää kukkaro museokauppaan. Äsh! Nyt kirjoitin väärin. Piti kirjoittaa, että käyttää luottokortti tappiin.
  • Vinkki nro 4. Abbalaisille ei käteinen raha kelpaa. Museossa voi maksaa vain kortilla.
Museokaupasta voi ostaa virkkauspaketin, jolla saa aikaan Euroviisuissa vuonna 1974 Agnethan päässä olleen sinisen pipon. Tai siis samankaltaisen pipon. Ja tämähän sopii museon linjaan, sillä useat näytillä olleet esineet olivat kopioita alkuperäisistä. Oli se hienoa nähdä, millaisen kaltaisella kitaralla on Abbassa rämpytelty. Ja millaisen kaltaisella patiolla on istuskeltu. Jos Abba-museon anti olisi ollut vain näiden kaltais-esineiden varassa, olisi pääsylippu ehdottomasti ollut liian kallis. Toiminnallisuus kuitenkin pelasti koko homman ja museosta poistui jokainen hilpeällä mielellä.

Ja minä vielä erityisen iloisena Agnethan pipo-DIY mukanani :) 

1 kommentti:

  1. Hei Hilu, lähdin etsimään netistä ohjetta Abba-myssyyn ja törmäsin blogiisi. Tarvitsisin tuollaisen myssyn :) En osaa neuloa ja mietinkin (koska olet vielä turkulainen kuten minäkin), että onnistuisiko sinun neuloa minulle tuollainen Agnetha myssy? Tarvitsisin sen viimeistään huhtikuun puolessa välissä 15.4. mennessä. Josko tuollisen minulle tekisit niin mitä veloitata työstä? Materiaalikulut tietenkin korvaaan. Terveisin marja.ruusu@evl.fi

    VastaaPoista